Spondylose

Spondylose er en ikke-infektiøs lidelse, som primært ses hos ældre hunde. Sygdommen opstår ved at der dannes knoglebroer mellem to ryghvirvler – disse dannes fordi der er instabilitet mellem hvirvlerne og knogledannelsen opstår for at skabe stabilitet. Resultatet bliver dog også at rygsøjlen mister sin fleksibilitet

Der er risiko for nerveafklemning ved spondylose og det giver anledning til smerter og delvis lammelse.

Symptomerne for spondylose er typisk stivhed i ryggen. Hunden har svært ved at rejse sig når den har ligget og sovetog man vi observere nedsat bevægelighed på bagparten.

Ved alvorlige tilfælde af spondylose, kan knoglepålejringer ligge tæt op af de nerver, som udgår fra rygmarvskanalen, og hunden vil i de tilfælde være halt. Pålejres der knoglemateriale ind i selve rygmarvskanalen, vil hunden have rygsmerter.

Hvordan kan hundemassage gavne din hund?

Hunde der lider af denne sygdom vil ofte have mindsket muskulatur på bagparten og være spændte i muskulaturen på forparten. Dette skyldes at nerverne til bagparten påvirkes af sygdommen og at hunden vælger at aflaste denne og i stedet lægge mere vægt på forparten.

Jeg vil naturligvis løsne forparten op og bruge varme langs rygsøjlen. Udover det vil jeg anvende passive bevægelser til at få gang i bagparten igen.

Trænger din hund til at blive løsnet op?

Book en tid