En hundehvalp har ikke behov for at gå tur som sådan. Din hundehvalp skal ud og opleve verden og se hvor mange positive ting verden har at byde på. Men motion har din hvalp ikke brug for.

Selvfølgelig skal din hundehvalp ud at gå ture, men de skal ikke være lange. Huskereglen er:
“Din hundehvalps alder i uger svarer til det antal minutter din hundehvalps gåtur må vare”

Hvor langt må din hundehvalp gå? Oplevelsestur i det grønne

Der er forskel på gåture og i forhold til huskereglen ovenfor, så gælder den for ”monoton gang”. Monoton gang er det vi ser på fortove, asfalt o.lign. En plan relativ hård overflade. Det er ikke sundt for hundehvalpen at gå meget monoton gang, men det er klart at nogle korte ture vil være på fortov, inden man måske når i skoven.

I skoven, på stranden eller i kuperet terræn må din hundehvalp gerne gå længere ture. Faktisk er kuperet terræn meget sundt for din hvalp. Det udfordrer hvalpens fysik og hjælper med at opbygge muskulatur. Og det giver udfordringer i forhold til det skiftende underlag, som går at hvalpen skal tænke over hvor den sætter sine poter.

Vi bor på landet, har 1 kilometer lang grusvej ned til huset, som fortsætter op i skoven. Altså ikke nogle fortove. Men der er derfor grusvejen der giver monoton gang til hundene og når jeg har hvalp så begrænser jeg gåturen på grusvejen og går i stedet på markerne omkring hvor underlaget er mere eftergivende. Udover at have en skov til nabo har vi også en 4 ha mark der er indhegnet og der har vores yngste hvalp fået lov til at boltre sig i lang tid! Der er højt græs, juletræer, bakker og et lille vandhul. Her kunne jeg ikke drømme om at sætte begrænsninger for hvor lang tid hundehvalpen må rende derovre. Til gengæld lader jeg hvalpen sætte grænserne. Jeg er altid med og når hundehvalpen bliver træt så er det tid til at komme ind og slappe af.

Hundehvalp på oplevelse

Så er det klart at når vi har været på bytur har minutterne spillet ind. Men det skal jo heller ikke ses som en gåtur, men i stedet som en oplevelsestur. Og hvor ligger forskellen tænker du måske?

Jamen en oplevelsestur i min verden består i at du og hvalpen går et sted hen og så sætter du dig på en bænk eller et tæppe. Sammen med hvalpen kan I nu sidde, stå, ligge og observere verden. Der vil helt sikkert være søde mennesker og hunde der måske vil hilse og du har jo så rigtig fin kontrol med at de oplevelser hvalpen får er positive. Oplevelsesture er guld værd i socialiseringsfasen og ret så hyggelige med den ældre hund også.

Så for nu lige at gentage mig selv:

  • Brug huskereglen ”Alder i uger svarer til antal minutter hundehvalpen må gå”.
  • Begræns monoton gang
  • Hyg jer i skoven, stranden og generelt steder hvor der er kuperet terræn, der giver flere positive udfordringer til hundehvalpens fysik
  • Din hvalp har ikke brug for motion, giv i stedet hjerneopgaver.
  • Oplev verden og de positive ting som den har at byde på

 

Glædelig hvalp 🙂

Skal din hund have et fysisk tjek og hundemassage?

Bestil en tid til din hund