Hundemassage gør en forskel for din hund

Hundemassage bliver mere og mere udbredt og som hundemassør synes jeg jo kun det er en meget positiv udvikling. Muskelspændinger er ikke kun noget du og jeg døjer med, faktisk går rigtig mange hunde rundt og har smerter i bevægeapparatet. Og det er ikke til at se det, hvis man lige ved det. Mange hunde er exceptionelt gode til at skjule smerter, og det giver os ejere en stor udfordring.

Smerter hos hunde kommer ofte indledningsvist til udtryk som adfærdsændringer eller stress. Det kan være nogle små ændringer som gradvist udvikler sig til større og mere synlige ændringer. Måske virker din hund mere gnaven, har kortere lunte overfor andre hunde eller mennesker. Det kan også være du oplever forskellen på træningspladsen eller gåturen. Som hundemassør kan jeg lave et fysisk tjek af din hund og finde ud af om din hund har muskelspændinger der kan være årsag til din hunds ændrede adfærd eller stress. Ligeledes vil jeg kunne mærke om der er behov for et tjek hos dyrlægen. Jeg samarbejder med nogle af landets dygtigste ortopædkirurger.

Såfremt din hund skal igennem en operation for en sygdom i bevægeapparatet er hundemassage oplagt i løbet af genoptræningsforløbet. Her vil jeg som hundemassør i samråd med din dyrlæge kunne vejlede til et skræddersyet genoptræningsprogram som vil inkludere øvelser I laver derhjemme, massage og waterwalker. Jeg har god erfaring med genoptræning af blandt andet korsbåndsskader og patella luxationer, hor hundemassage har været et væsentligt bidrag i genoptræningen af hunden. Hundemasage er også det helt rigtige i forhold til at forebygge følgeskader efter en skade. Kort og godt så gavner hundemassage din hund uanset om den har haft en skade eller lider af ledproblemer.

Rygproblemer hos hunde er også noget jeg oplever hos rigtig mange. Problemernes sværhedsgrad er meget varierende og kan veksle fra mindre rotationer imellem ryghvirvlerne til deciderede sygdomme som spondylose, diskus prolaps og cauda equina. Jeg benytter mig af hundemassage for at løsne muskulaturen langs rygsøjlen og de muskler der overbelastes. Ligeledes vil jeg benytte mig af kranio sakral terapi, da dette giver mulighed for en meget blid form for ledmanipulation.

Det er jo absolut ikke alle hunde der døjer med problemer i bevægeapparatet og hundemassage kan bestemt også gøre en forskel for din hund selvom den ikke har nogle problemer. Måske skal den bare forkæles med lidt wellness. Hundemassage giver et stort velbehag og en afbalanceret hund.

Fysiologisk set minder hunden krop meget om vores – det vil sige at den er opbygget af blandt andet knogler, muskler, sener, ledbånd og bindevæv. Ganske som vi kan få forvridninger, forstuvninger olign kan hunde får forvridninger og forstuvniner. Dette vil typisk give en akut halthed og hvis man ikke behandler dette korrekt risikerer i at hundens skader udvikler sig. De første 24 timer skal du behandle skaden med kulde, meget som du ville gøre hvis du selv fik en tilsvarende skade. Og derefter vil hundemassage være oplagt til genoptræning af den pågældende skade samt at begrænse efterfølgende følgeskader.

Er du stadig i tvivl om hundemassage er noget for din hund?

Fordelene ved hundemassage er mange! Og det er grunden til at jeg så selvsikkert kan skrive at hundemassage helt bestemt også er noget for din hund! Regelmæssig hundemassage kan bidrage ved at styrke din hunds muskulatur og give større fleksibilitet. Herunder vil massage som beskrevet ovenfor kunne løse muskelrelaterede problemer eller skader.

Er du meget aktiv med din hund? Måske går du på jagt eller dyrker agility, lydighed eller noget andet på et højt plan. Igen vil hundemassage være genialt til din hund, da det øger kroppens restitution og forbedrer din hunds ydeevne. Vil du være sikker på at din hund præsterer det maximale, så lad mig give en et fysisk tjek inden næste prøve eller jagt.

Fysiologisk har hundemassage en række fordele – vigtigst af alt er at massage øger blodcirkulationen og giver en forbedret lymfegennemstrømning. Det giver kroppen mulighed for bedre at kunne rense for affaldsstoffer, så disse ikke ophobes i muskler. Derudover få immunceller rundt i kroppen så kan holdes helt fit for fight. Vigtigt at nævne er også at den forbedrede blodcirkulation også sikrer at næring og ilt kommer rundt til organerne.

Som hundemassør kan jeg forbedre din hunds liv væsentligt.

Skal din hund have et fysisk tjek?

Book en tid nu

Hundemassage har en lang række fordele for din hund

Hundemassage bliver mere og mere udbredt – heldigvis! Ganske som vi mennesker kan have brug for massage til at løsne muskelspændinger eller forebygge skader kan hundemassage gavne vores hunde. Forskellen er at vi selv kan sige til hvis vi har nakkespændinger og træner til massage – det kan vores hunde ikke.

Som hundemassør kan jeg hjælpe med at forbedre din hunds liv væsentligt og jeg kan rådgive dig med hensyn til øvelser I kan lave derhjemme.

Hundemassage gavner hunden uanset om der er tale om en skade, ledproblemer, gigt, genoptræning efter operation eller andre problemer med bevægeapparatet. Naturligvis så er hundemassage også fordelagtigt hvis hunden ikke har nogle deciderede problemer, men bare trænger til at blive løsnet lidt op.

Hundens krop minder om vores – det vil sige at den er opbygget blandt andet af knogler, muskler, sener, ledbånd og bindevæv. På samme måde som vi kan erhverve os skader i muskler, ledbånd osv kan dette ske for hunden. Det behøver ikke være voldsomme skader, men småskader kan over tid udvikle sig og give hunden og dig større problemer. Hundemassage kan afhjælpe disse skader og kan forebygge at skaderne udvikler sig til større problemer.

Fordele ved hundemassage

Hundemassage har en række fordele. Hvis man stiller dem op enkeltvis ses de nedenfor, men det er klart at hundemassage påvirker hele kroppen og derfor får man også nogle overordnede fordele, som gavner din hund uanset alder, træningsniveau eller andet.

 • Kroniske smerter og halthed
 • Ømme led og muskler, samt nedsat bevægelighed i leddene
 • Spændte og forkortede muskler
 • Løsne bindevævet og forøge blodcirkulationen
 • Forebyggelse af skader
 • Tendenser til væskeansamlinger
 • Blødgørelse af arvæv, eksempelvis efter operationer
 • Gigttilstande: albue- og hofteledsdysplasi og slidgigt
 • Stimulering af hundens immunforsvar og nervesystemet
Hundemassage løsner muskelrelaterede spændinger og behandlingen koordineres efter din hunds behov

Hvis man summerer sammen over de enkeltstående fordele, så vil det sammen kunne bidrage til blandt andet følgende. Overordnet set er det værd at bemærke at hundemassage giver bedre velvære til din hund.

 • Større flexibilitet og styrke af muskulaturen
 • Løser muskelrelaterede problemer
 • Genoptræning efter operationer og skader
 • Øger kroppen restitution
 • Giver bedre ydeevne
 • Øger blodcirkulationen
 • Øger lymfegennemstrømningen og mindsker ødemer og hævelser i kroppen
 • Giver en bedre udrensning af kroppen så affaldsstoffer ikke ophobes i kroppen, men føres ud af muskler osv. 
 • Giver næring og ilt til organerne
Hundemassage forebygger skader og øger livskvaliteten for din hund

Udover ovenstående så er det vist at hundemassage virker ved at dæmpe stress hos hunde. De blide langsomme bevægelser sikrer frigørelsen af endorfiner og virker hæmmende på stresshormoner såsom adrenalin. Hundemassage kan være meget gavnligt for en hund der er i kronisk stress, det vil naturligvis være et led i hele processen for at få ro på hunden. Men derudover kan hundemassage også dæmpe ovenpå en træls oplevelse hvor hunden har været presset af den ene eller anden grund.

Stress hos hunde kommer i flere typer og kan have forskellige symptomer. Det kan være tvangshandlinger eller halsen. Måske det kommer til udtryk hos din hund som noget helt tredie. Såfremt at din hund lider af stress vil jeg anbefale et forløb med hundemassage og jeg ville også inddrage en dygtig adfærdsrådgiver.

Har din hund ondt? Kan hundemassage gavne din hund?

Vores hunde kan ikke sige til når de har ondt og derfor er det op til os som hundeejere at kunne læse vores hunde og spotte små forskelle i deres adfærd.

Nu er det jo ikke fordi at vores hunde går i vilde smerter – hvis de gjorde det ville de fleste af os kunne se det og ikke være i tvivl.

Men mange hunde har smerter i ryggen og spændte muskler. Hos nogle hunde er det en pludselig skade der sker, men hos andre hunde kommer en skade snigende og kan faktisk være følge af en anden skade.

Ændringer kommer tit gradvist og derfor kan det være meget svært at spotte om der er noget i vejen eller om hunden bare “går som den altid har gået”. Men pas på med blot at affeje det med at hunden altid har gået sådan.

Desværre er det heller ikke alle hunde der ændrer adfærd ovenpå smerter…

Har din hund en akut skade masserer jeg ikke, men anbefaler at du kontakter din dyrlæge. Efter konsultation osv vil jeg naturligvis gerne være behjælpelig med at strukturere et genoptræningsforløb både med henblik på hjemmeøvelser og hundemassage.

Hvis du er det mindste i tvivl om din hund har ondt, så kontakt mig eller din dyrlæge. 

Trænger din hund til at blive løsnet op?

Bestil en tid