Praktiske informationer i forbindelse med en behandling hos mig

Før massage

Det er vigtigt at din hund er ren og evt friseret hvis den er langhåret. Det er ikke rart at få massage hvis man har sand i pelsen og det kan være meget smertefuldt for hunden hvis der er filtertotter i pelsen under massagen.

Under massage

En behandling tager typisk omkring 1 time. Første gang tager gerne 1-1,5 timer da jeg skal have oprettet en journal på hunden. Hundemassage foregår altid på hundens præmisser og hvis der skal godbidder til så har jeg altid nogle i shoppen. Du er naturligvis også velkommen til selv at medbringe yndlingsgufferne.

Behandlingen foregår i min klinik eller hjemme hos dig. Vi starter altid med at hunden tøffer lidt rundt og snuser til mig, mens vi snakker om hunden og årsagen til at den skal have massage. Jeg opretter journalen udfra de oplysninger du giver mig om hunden.

Herefter går jeg igang med at undersøge hunden. Først mærker jeg hunden let igennem for at finde eventuelle forskelle i muskelspændinger. Derefter ser jeg hunden bevæge sige – sommetider er det nok at den går lidt rundt inde i klinikken, andre gange går vi udenfor. Når jeg er færdig med min scanning af hunden går jeg igang med selve hundemassagen.

Langt de fleste hunde synes det er rart at blive masseret, men hvis jeg rammer noget der gør ondt er det vigtigt at du som ejer hjælper og støtter din hund. Igen så foregår dette altid på hundens præmisser.

Efter massage

Når behandlingen er ovre har du en tørstig og sandsynligvis træt hund. Jeg har vand stående i klinikken og ellers henter jeg noget – hvis nu hunden før jer har tømt skålen. Det er en rigtig god idé at hunden kommer ud på en kort luftetur lige efter hundemassage, så det kan tisse og lave hvad den nu skal. Derefter plejer der at være ro på de fleste hunde.

Du får et faktaark med hjem efter første behandling. De forbehold der står på dette ark gør sig gældende efter hver behandling. Dette er blandt andet at du skal holde din hund i ro i 48 timer efter hundemassage. Det vil sige korte lufteture i snor, ingen vild leg, ingen træning eller boldleg osv osv. Grunden til disse “regler” er at muskulaturen skal have ro når jeg har været inde og rode ved den. Hunden skal have mulighed for at mærke efter det nye og vi skal ikke have tilbagefald.

Vær opmærksom på at din hund kan være ekstra træt i dagene efter massage, men sommetider observerer vi også det modsatte. At hunden føler sig mere fri og måske begynder at lave unoder, den ikke gjorde inden massage – såsom at hoppe op ad dig eller lignende.

En behandling afsluttes altid med øremassage

Zazu kom tilbage i december på fast smertestillende pga. smerter i ryggen som følge af hendes spondylose. Herefter er hun begyndt at blive fast masseret hos Louise – og da det så ud til at give rigtig gode resultater, så besluttede jeg i samråd med vores dyrlæge, at vi skal se om vi kan få hende af det smertestillende igen. D. 27/1 blev hun sat ned på halv dosis og kører dermed idag på 10. dagen på halv dosis – og der har på intet tidspunkt været tilbagefald. Det er simpelthen intet mindre end fantastisk! Jeg glæder mig helt til at jeg skal ringe til vores søde dyrlæge i næste uge, for at give en opdatering på hvordan det er gået. Og så skal vi have lagt en plan for hvordan vi skal have Zazu trappet helt ud af det smertestillende. Jeg håber for alt i verden at hun kan trappes helt ud af det! Men om ikke andet, så ved vi nu hun i hvert fald kan klare sig på halv dosis, og det er også stadig klart en forbedring ift. at køre på fuld dosis. Men så fint som det er gået indtil nu, så er jeg bestemt fortrøstningsfuld ift. at vi kan få hende trappet helt ud af det igen. Hun er heldigvis også i yderst kyndige hænder hos Louise, som tilrettelægger massage-intervallerne præcis efter hvad der virker til at Zazu har brug for fra gang til gang. Hun er guld værd og en kæmpe hjælp for både Zazu & jeg ❤
Nicole - ejer af Zazu