Fysisk tjek og behandlinger hos Dogsrus Hundemassage

Sådan laver jeg et fysisk tjek af din hund

Det er meget vigtigt for mig at behandlingen af din hund foregår på dens præmisser. Derfor er det også meget svært at kortlægge et præcist forløb for et fysisk tjek af din hund. Jeg starter naturligvis med at hilse på din hund og derefter får den lov til at gå rundt og snuse og undersøge klinikken. Imens snakker vi om din hund og jeg danner mig et indtryk af hvilket behov/problem der skal arbejdes med. Nogle hunde vil jeg meget gerne se udenfor i bevægelse, hvis jeg ikke kan se tilstrækkeligt når den går rundt i klinikken. Hundens bevægelser afslører om der er nogle kropsdele der aflastes, måske på grund af smerter.

Når hunden er færdig med at inspicere klinikken så begynder jeg at tjekke den igennem. Jeg tjekker både skelet og knogler og starter ofte med at se om bevægeligheden er optimal i forben og bagben. Herefter undersøger jeg ryggen. De fleste hunde tager det stille og roligt, men det er ikke alle der synes det er lige sjovt – især ikke hvis der er noget der gør ondt. Derfor er det selvfølgelig vigtigt at du er der til at støtte hunden.

Efter det fysiske tjek ved jeg hvor jeg skal sætte ind og jeg tilpasser min behandling til det jeg har fundet. Jeg benytter mig af de kompetencer jeg har og en behandling vil derfor tit indeholde hundemassage, kranio sakral og evt. lysterapi. Efter behandlingen får hunden tilbudt noget vand og vi snakker om eventuelt behov for yderligere behandlinger. Når næste tid er aftalt er behandlingen færdig. Dog beder jeg jer altid om at gå en lille tissetur op og ned af vores grusvej. Dette både for at hunden kan komme af med det ene og andet, men også for at hunden kan mærke kroppen efter behandlingen.

Du skal forvente at den første behandling tager op til 1½ time.

Uanset om din hund fejler noget eller skal forkæles er der plads og tid hos dogsrus hundemassage. Den enkelte behandling tilpasses din hund. Hvad enten det er hundemassage der kan afhjælpe muskelspændinger eller kranio sakral terapi der kan give blid ledmanipulation. Og så har jeg muligheden for at inkludere LED lysterapi i behanlingen af din hund.

Efterfølgende behandlinger

Alle behandlinger starter med at vi snakker om hvordan din hund har haft det siden sidst og om du har observeret nogle ændringer. Herefter mærker jeg hunden igennem med fokus på de områder jeg arbejdede med ved sidste behandling. Din hund får selvfølgelig lov til at undersøge lokalet igen – der har jo været andre hunde siden sidst, så den skal lige opdateres.

Behandlingstiden vil 45-60 minutter alt efter problemstillingen.